Over ons

Als tiener ging Rob Melchels iedere zomer met zijn broer en ouders vanuit Huissen naar Ressen, om pruimen te plukken bij de vroegere buurman van zijn opa en oma. De pruimenbongerd was alleen bereikbaar via zijn perceel. Steeds als Rob binnenkwam in de boerderij van de hoogstam fruitteler, aan de Oude Postweg in Ressen, rook hij de geur van de oude leemvloer Er hing altijd een kleiachtige lucht in de oude hallenboerderij. Dat die geur invloed zou hebben op de keuzes die hij later in zijn leven zou maken kon de jonge Rob toen nog niet vermoeden. “Tijdens die zomers in de pruimenbongerd ben ik gevormd, daar is mij bijgebracht wat werken is en heb ik geleerd wat verantwoordelijkheid is.”

Na de middelbare school gaat Rob naar de MTS Bouw. Als hij de opleiding heeft afgerond komt hij terecht bij Stoffels Bouw in Bemmel. Daar begint hij als assistent werkvoorbereider/calculator. “Ik heb daar veel geleerd, eigenlijk alles.” In de auto, onderweg naar een klant, hadden Rob en zijn toenmalige directeur Louis van ’t Hullenaar mooie gesprekken. Wijze woorden en lessen die hij nu nog gebruikt. “Bijvoorbeeld dat je altijd dichtbij jezelf en je gevoel moet blijven. Of dat nu privé is of met klanten en leveranciers.”

In 2008 neemt hij Van Gameren Aannemersbedrijf over. Van Gameren is van vroeger uit een renovatiespecialist. Dat is Rob, met zijn liefde voor oude materialen en traditioneel vakmanschap, op het lijf geschreven. In Amsterdam volgt hij een restauratieopleiding om zijn vakkennis uit te breiden. Met zijn eigen bedrijf kan Rob mensen helpen op de manier die hij belangrijk vindt en waar hij in gelooft. Vanuit puurheid en vakmanschap, en altijd op basis van vertrouwen. Rob’s sterke kant is dat hij goed kan luisteren naar wat de klant wil en daarop een passend plan neer kan leggen.  Een voorstel dat zo dicht mogelijk ligt bij waar de klant naar op zoek is.

In 2017 kopen Rob en zijn vrouw Monique een oude, vervallen boerderij in het kassengebied van Huissen. Wanneer Rob het pand de eerste keer binnenloopt ruikt hij direct de geur van leem, de geur uit zijn jeugd. Op dat moment staat voor hem vast dat dit de plek is waar hij een huis wil bouwen voor zijn gezin. Een thuis voor zijn drie jongens in stijl en met oog voor het verleden. Niet zomaar een authentieke woonboerderij maar een huis met een verhaal, dat moest het worden. Er volgende een periode van plannen maken, ideeën opdoen, tekenen en zoeken naar authentieke materialen. Pinterest en Marktplaats werden avonden afgespeurd. Voor de details reisde Rob het hele land door. Alles moest kloppen. Het eindresultaat is een boerderij in stijl van een oude hallenboerderij, dezelfde stijl als de boerderij van de buurman van zijn opa en oma vroeger had. Het huis is gebouwd in de puurste constructieve bouwvorm van Gelderland, met gebintstijlen en ankerbalken.

De manier waarop hij zijn huis heeft gebouwd staat voor hoe Rob in zijn werk staat. De woorden die hem kenmerken zijn dan ook trots, correct, professioneel en vakmanschap. Zo is Rob en zo werkt hij ook!


                                        Rob Melchels

Werkwijze

 • Initiatieffase  

  Alles begint met een droom; uw idee voor een woning of bedrijfspand. Samen gaan we om tafel om tijdens een goed gesprek een eerste aanzet te maken tot een plan.

 • Ontwerpfase  

  Uw idee krijgt vorm op papier. We tekenen met onze kennis en kunde en naar uw wensen het  ontwerp voor uw nieuwbouw- of renovatieproject.

 • Prijs- en contractfase 

  Wij maken een heldere en transparante offerte. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent. Als u akkoord bent volgt de contractondertekening.

 • Voorbereidingsfase

  Het plan wordt verder uitgewerkt. We gaan aan slag met de keuze van materialen en het bestellen daarvan. Omdat wij maatwerk leveren is een goede voorbereiding en tijdplanning essentieel.

 • Uitvoeringsfase

  Tijd om te bouwen! Onze vakmensen gaan werken aan uw droom. Tijdens het hele bouwproces komen we regelmatig bij elkaar om de voortgang samen te bespreken. Zo blijft u op de hoogte van het bouwproces.